BUM Skovbørnehave

I skovbørnehaven er der plads til 67 børn fordelt på 3 spisegrupper. Hverdagen tager sit afsæt i udelivet med naturen som mangfoldig inspirationskilde og grundlag til evig undren.

Kendetegn for skovbørnehaven

Med sin unikke beliggenhed i Søndre Plantage, og skoven som nærmeste nabo er rammen sat. Hver dag starter med morgenmad ude, sammen med skovvuggestuen. Dette fællesskab værdsætter vi højt, idet vigtige relationer etableres og omsorg fra de ældste til de yngste bliver en naturlig kompetence.

I Skovbørnehaven er der ”højt til loftet” i den forstand at alle følelser kan rummes. Begejstring kan være lige så lydlig som vrede og gråd, vi mener at alle følelser skal have plads, for at kunne identificeres og efterfølgende håndteres af barnet.

I skoven kan man altid lege uforstyrret idet rammerne er så vide. Fantasien bidrager hele tiden til børnenes leg. Pinde og sten, altid forhåndenværende, bruges i forskellige ”erstatninger”.

I små grupper er der tid til nærværet og det vigtige relationsarbejde, kontra følelsen af at være en del af noget større, når hele skovbørnehaven er sammen, eller endnu stærkere, når hele Børne Universet Mejdal er samlet eks når vi synger julesange i gågaden, eller starter Mejdal Byfest.

Årets gang og især de fire årstider, har stor betydning for vores hverdag og mange aktiviteter, tager afsæt heri. Ligeledes mulighederne for at reflektere; ”Hvad sker der når jeg ruller ned ad bakken i regnvejr? Hvad sker der når jeg samler en myre op? Hvordan føles vind i håret? Hvorfor bliver vandet hårdt når det fryser til is? At sanse og føle årstiderne og det skiftende vejrlig, via kroppen: eks tør/våd, ren/beskidt, kold/varm og ikke mindst blæsten.

En del af et stærkt lokalsamfund

Børne Universet Mejdal er beliggende i et stærkt lokalsamfund; Mejdal-Halgård, hvor størstedelen af BUM børnene kommer fra.
BUM inddrager lokalsamfundet i arbejdet med at skabe gode pædagogiske læringsmiljøer og gør stor brug af de mange lokale muligheder og ressourcer.

Vi samarbejder bl.a. med Mejdal-Halgård Borgerforening, Mejdal Kirke, savværket, købmanden, nærliggende plejehjem, spejderne, Tvis Mølle, Mejdal Hallen, Mejdalbladet og BUM’s seniorklub. Endvidere gør vi stor brug af vand og skov omkring os, samt fårefolden og stisystemerne.

Alle BUM’s afdelinger mødes mindst en gang om måneden ved et pædagogisk event og for medarbejderne samles vi yderligere ca. 8 gange årligt.

Hvad skal barnet medbringe?

Barnet skal hver dag have godt med skiftetøj, overtøj og fodtøj med, passende til vejret og årstiden. Hver fredag tømmes garderoben og det er en oplagt mulighed for at justere garderobekassens indhold.

Vi er ude i al slags vejr, og har altid mulighed for at lege med vand. Derfor er godt regntøj og gummistøvler obligatorisk.

Hvis dit barn sover til middag, skal I medbringe dyne, tæppe eller sovepose (samt sut, klud og bamse ved behov). Hvis barnet bruger ble, skal de også medbringes.

Madpakker

Forældrene har ved en afstemning fravalgt frokostordning i BUM’s børnehaver. Barnet skal derfor til hele dagen medbringe:

  1. morgenbid
  2. frokostmadpakke
  3. eftermiddagsmad eller -frugt.

Barnet skal endvidere medbringe en drikkedunk med vand, alt med tydeligt navn, som fordeles i de rigtige kasser (drikkedunken opbevares i den lille turrygsæk, der hænger i udebaserne). På den måde hjælpes børnene, til selv at kunne finde deres mad og drikke.

Vi opfordrer til sunde og varierede madpakker. Undlad sødestoffer og sukkerholdige produkter. Den sunde mad har afgørende betydning for barnets trivsel og udvikling. Sund mad giver god energi - og sammen med frisk luft, styrkes barnets velbefindende, så barnet kan holde fokus og koncentrere sig, modtage ny læring, samt udfolde sig i leg og bevægelse.

Vi følger Holstebro Kommunes kostpolitik

At starte i skovbørnehave

At starte i børnehave indikerer én af livets store milepæle. Spændende og overvældende på samme tid. Institutionslivet er ensbetydende med mange nye voksne og børn, og hverdagsrutiner i flok er ofte meget anderledes, end familierutiner. I et samarbejde med forældre vil vi gøre vores til, at børnehavelivet bliver så trygt og udviklende som muligt.

Det er en god investering at prioritere tid på barnets indkøring for eksempel ved at give korte dage i den først tid. Er dette ikke en mulighed, så aftal med personalet hvilke muligheder og ønsker I måtte have.

Kommer dit barn fra Kometen vil det som minimum, i måneden op til starten have besøgt børnehaven sammen med voksne og kammerater fra Kometen. Kommer dit barn fra Vuggestuen Følfod, er det så godt som kørt ind.

Hvordan meldes barnet ind?

I Holstebro Kommune starter barnet i børnehave den 1. i den måned barnet fylder 3 år. Barnet kan skrives op til BUM den dag det bliver født.

Når vi fra Pladsanvisningen får besked om, at dit barn er indmeldt i BUM, sender vi, via digital post, et velkomstbrev, hvori der står, hvilken gruppe barnet er tildelt og primærvoksne samt kontaktinformation, så I kan ringe og aftale et besøg.

Skriv dit barn op

Pædagogisk læreplan

Dokumenterne beskriver vores pædagogiske læreplan og evalueringen af arbejdet med læreplanen.

BUM Skovens pædagogiske læreplan
Evaluering af arbejdet med den pædagogiske læreplan